Judith Ellis is in Birmingham, Engeland geboren. Ze studeerde af in zang en piano aan de Royal Academy of Music in Londen.

Na de voltooiing van haar opleiding heeft ze gezongen met een aantal opera-operettegezelschappen in en rond Londen waar zij o.a. te horen was als Lucia (Lucia di Lammermoor), Rosalinda(Die Fledermaus), Violetta (La Traviata) , Marenka (Die VerkaufteBraut), Susanna (La Nozze di Figaro), Zerlina (Don Giovanni) en de titel rol vanRusalka.

In 1992 is Judith verhuisd naar Nederland. Hier treedt ze op also soliste bij operakpren en oratoriumverenigingen. Als operazangeres heeft ze meegedaan aan het eerste Belcanto Festival in Dordrecht waar zij de rol van Obadella uit Verdi's opera Attilla heeft gezongen.

Verder heeft ze met het Klein Dordts Muziektheater in Purcell's King Arthur de rol van "Priesteress" gezongen en met Muziektheater Hollands Diep deed ze mee met Achnaton van Philip Glass en de nederlandsepremiere van Oresteia van de Griekse componist Xenakis. in 2006/2007 deed ze mee aan de producties van Viable Opera van Verdi's Nabucco en Otello in De Rai in Amsterdam.

Verder zingt Judith mee met ensembles zoals Opera in Concert en de Stichting Bel Canto, die veel opera/operetteconcerten verzorgen.